Compassion-Zondag: 17 maart

Als gemeente steunen wij al jaren het werk van Compassion. Toch horen we nog regelmatig: ‘Wat kan mijn hulp nou betekenen?’ Tiemen Westerduin zegt hierover het volgende op de site van Compassion:

“Nu jij, gewoon mens met een ongewone God in jou. Jij bent bedoeld om een ongewone God door jou heen te laten werken. Terwijl jij je leven leeft, bouwt Hij Zijn Koninkrijk; thuis, op je werk, in je buurt, maar ook in je relatie met je sponsorkind. Jouw brief, waarin je zoekt naar woorden en je opnieuw afvraagt: “Wat moet ik nu toch weer over mezelf vertellen of aan mijn sponsorkind vragen?” God kan er zomaar iets Goddelijks doorheen gooien. Jij bent gemaakt om hoop en waardigheid te brengen. Jij bent gemaakt om mensen bij Jezus te brengen. Jij bent gemaakt om kinderen van extreme armoede te bevrijden. Het klinkt zo groot, maar het is helemaal hoe God het bedoeld heeft.

Het is zo mooi om als sponsors, donateurs en kerken samen op te trekken. Samen willen wij doen wat God wil doen. Samen willen wij hoop en waardigheid teruggeven aan kinderen en hun gezinnen. Met elkaar geven wij Jezus handen en voeten. Dat is superkrachtig: De Kerk van Jezus middenin een wereld in nood. Gewone mensen en hun ongewone God; samen in Jezus’ naam.”

De Geest van God, de HEER, rust op mij, want de HEER heeft mij gezalfd.
Om aan armen het goede nieuws te brengen heeft hij mij gezonden,
om aan verslagen harten hoop te bieden,
om aan gevangenen hun vrijlating bekend te maken
en aan geketenden hun bevrijding…

(- Jesaja 61:1)

Kom en ontdek het allemaal zondag 17 maart!