The Pursuit of Holiness / De jacht naar heiligheid | Visiezondag 03-09-2023 | Jr.Ps. Jordy Manikus

In deze boodschap tijdens onze Visiezondag deelt Jr.Ps. Jordy het nieuwe seizoensthema: The Pursuit of Holiness / De Jacht naar Heiliging. Heiligheid is onze identiteit én onze roeping. Het is iets wat we al zijn én tegelijkertijd iets waar we nog naar moeten streven. Het is een Bijbels bevel om heilig te leven. Heiliging is dus niet optioneel, het is deel van je totale verlossing!

Heilig leven is niet geforceerd je gedrag aanpassen: Dát is religie. Heilig leven is één zijn met God: Dat is relatie. Je houdt van Hem en vreest Hem, je blijft in Hem en hij in jou. En vanuit die eenheid, ga je Hem vanzelf gehoorzamen omdat je meer op Hem gaat lijken. Satan maakt velen wijs dat heiliging niet nodig is of ouderwets en religieus is. Het ding is: De roep tot heiliging voelt altijd als wetticisme voor hen die niet verliefd zijn op Jezus. Voor hen die zichzelf niet willen overgeven aan God.

Wees heilig, want Ik ben heilig, dat is Gods wil voor de Kerk. Dat vraagt heilige toewijding aan God. Dat betekent: Keuzes maken. Hoe heiliger je leeft, hoe meer mensen je zullen verlaten of vervolgen omdat je opstaat voor het heilige Woord van de heilige God. Maar train in discipline en maak de keuze om echt toegewijd te zijn en te blijven, waardoor je God meer zal zien. Ren de race van heiliging uit. Met je oog op de eeuwige prijs: De Heilige Zelf!


Muziek: Holy Forever / Chris Tomlin & Bethel Music

Volg ons op de verschillende online platformen: https://linktr.ee/ntgrotterdam