Ik ben nieuw

 

Allereerst van harte welkom! Super dat je er bent!

Ben je van plan om voor het eerst in onze gemeente te komen? Dat kan best wel spannend zijn, zeker als je nog niemand kent. Maar geen zorgen, bij ons ben je geen ‘gast’, maar ben je ‘een van ons’. Onze kerk is een thuis waar iedereen met open armen wordt ontvangen. Wie je ook bent of waar je ook vandaan komt, of je nog nooit in een kerk bent geweest of dat je al vaker een kerk hebt bezocht… Welkom thuis! Om je een beetje wegwijs te maken, vind je hieronder wat handige Q & A’s:

Wat voor soort kerk is NTG Het Morgenlicht?
In het christendom zijn er heel wat namen en termen voor allerlei verschillende kerken. Wij geloven niet in de hokjes en vakjes die mensen vaak maken om onderscheid te maken tussen verschillende soorten kerken of denominaties. Vaak is dat moeilijker dan het hoeft te zijn. Wij willen graag een kerk zijn zoals God die heeft bedoeld. Daarom heten wij Nieuw Testamentisch: wij geloven in de gehele Bijbel, dus het Oude en Nieuwe Testament. Maar wij proberen om een gemeente te zijn zoals door Jezus bedoeld in het Nieuwe Testament (zie meer over onze naam bij ‘Onze visie’). Dat betekent niet dat we perfect zijn, maar wel dat we streven naar wat Jezus wilt.

Voor wie is NTG Het Morgenlicht?
IEDEREEN! Het Evangelie = het Goede Nieuws van Jezus en dat staat centraal in onze gemeente. En dat nieuws is voor iedereen, jong en oud! Zo willen wij een echte familiekerk zijn!

Van hoe laat tot hoe laat is de dienst op zondag?
De zondagse Eredienst start om 10.30 uur en is altijd rond 12.30 uur afgelopen. Na afloop is de kantine altijd open waar je gezellig kunt napraten, je vragen kunt stellen en een lekker hapje en drankje kunt krijgen.

Hoe ziet een dienst eruit?
Een dienst is nooit helemaal hetzelfde; we willen ons laten leiden door Gods Geest. Vaak starten we met een tijd van aanbidding, waar we met muziek en zang onze God prijzen en aanbidden. We zingen over het algemeen moderne, Nederlandstalige en Engelstalig nummers of een oud nummer in een modern jasje. Daarna wordt er door een spreker een boodschap gedeeld gebaseerd op het Woord van God, de Bijbel. Het is altijd een boodschap die je praktisch kan toepassen in je dagelijkse leven en waar je door opgebouwd en ge├»nspireerd wordt. Daarna is er tijd voor bediening, waar er voor je gebeden kan worden; zo bidden we geregeld voor bevrijding, genezing of een nieuwe vervulling met de Heilige Geest. We sluiten af met  een slotnummer. Daarna ben je vrij om naar huis te gaan, nog wat na te praten, wat te eten en drinken in de kantine of de Bijbelshop te bezoeken.

Is er ook iets te doen voor kinderen en tieners tijdens de dienst?
Tijdens de boodschap zijn de kinderen van 4-11 jaar altijd welkom om hun eigen ‘dienstje’ te hebben met onze Kinderwerkers. Ze zingen leuke kinderliedjes en horen een Bijbelverhaal. Vaak is er ook tijd voor spelletjes, knutselen of tekenen. Ze zijn altijd tegelijk klaar met de ‘grote mensen’.

Voor tieners van 12-17 is er om de andere zondag een Tienermeeting; samen met een tienerwerker gaan ze met een thema aan de slag wat in het dagelijkse tienerleven toe te passen is. Er is ook altijd tijd voor gezelligheid om elkaar beter te leren kennen.

Ik vind het best spannend om alleen te komen, kan iemand mij opvangen?
Jazeker, dit hebben wij al voor meerdere mensen gedaan die voor de eerste keer kwamen. Als je via ons contactformulier je gegevens achterlaat, zal er iemand bij de ingang staan om je op te vangen en je wegwijs te maken.

Kan ik ergens vragen stellen?
Bij binnenkomst wordt je altijd welkom geheten door iemand van het welkomstteam. Zij kan je verder helpen met vragen of je in contact brengen met iemand aan wie je je vragen kunt stellen. Schroom niet om al je vragen te stellen, wij helpen je graag!

Ik ken niemand en ik zou graag in een kleiner verband mensen leren kennen, kan dat?
Dat kan zeker! Natuurlijk kan je mensen op zondag leren kennen en een praatje met ze maken in de kantine. Maar je kan ook op een Kringavond komen; Een keer in de drie weken is er op woensdag een Kringavond waar groepen van 10-12 mensen samenkomen. De ideale manier om mensen van onze gemeente te leren kennen in kleiner verband. Kijk in onze agenda wanneer er weer een Kringavond is en/of neem contact met ons op via het contactformulier. Dan kan iemand je ook op die avond opvangen.

Ik wil me aansluiten bij NTG Het Morgenlicht, hoe gaat dat?
Dat gaat heel makkelijk! Als je in onze gemeente komt, ben je al ‘een van ons’. We verwelkomen iedereen zoals Jezus dat zou doen! Maar als je wat langer komt en je wilt je echt als lid aansluiten, is er een inschrijfformulier; je bent dan helemaal niets verplicht, maar wij hebben dan wat gegevens van jou, zodat we je bijv. kunnen feliciteren als je jarig bent.

Ik ben nog nooit in een kerk geweest en ik weet ook nog niet of ik christelijk ben?
Ook jij bent meer dan welkom! Welke achtergrond je ook hebt of welk verleden, God wilt jou een nieuwe toekomst geven! Je kunt echt NIEUW zijn door het nieuwe leven dat God je aanbiedt, omdat Hij van je houdt! Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is te kiezen voor Hem en Hem te accepteren als je persoonlijke Redder en Verlosser. Als je die ene stap neemt, zal hij de stap naar jou zetten en jou omarmen als Zijn eigen zoon of dochter.

Je kunt deze geweldige stap overal en op elk moment nemen. Je kunt God vragen om je daarin te helpen en te leiden. Maar ook wij zijn er om je te helpen op je verdere levensweg. Natuurlijk ben je van harte welkom om hiermee bij ons te komen. Ofwel via het contactformulier ofwel in persoon bij een van onze samenkomsten. Wij staan voor je klaar! God staat voor je klaar! Hij wacht op jou!

Lees wie wij zijn en wat onze visie is, bezoek onze samenkomsten of neem gerust contact met ons op.