Bijbelstudiereeks “De Tabernakel” door Frank Ouweneel

Dit najaar mogen wij onze Br. Frank Ouweneel ontvangen voor een driedelige Bijbelstudieserie “De Tabernakel”. In drie woensdagavonden neemt Frank ons mee naar een schat van meer dan 3000 jaar geleden, maar met een ongelooflijke grote actuele waarde!

Op de studie-avonden wordt de Tabernakel behandeld die de IsraĆ«lieten moesten bouwen en meenemen gedurende hun reis van Egypte naar KanaƤn. In de Tabernakel woonde God temidden van Zijn volk. Wat heeft een tent van meer dan 3000 jaar oud, die allang tot stof is vergaan, ons nog te zeggen? Onmetelijk veel. Het is wonderlijk wat een actuele ‘schatten’ in de Tabernakel zijn ‘verborgen’.

Enkele thema’s die aan de orde zullen komen:
– God wil temidden van mensen wonen
– Jezus Christus: het Volmaakte Offer
– Priesterschap
– Ingaan in het Heiligdom
– De Gemeente
– De Heilige Geest
– De schoonheid van Jezus
– De heerlijkheid van God
– Aanbidding
– De Hogepriester
– De vrije toegang tot God de Vader

De Tabernakel is in het Oude Testament zo gedetailleerd beschreven dat hij kan worden nagebouwd; er zijn dan ook vele evangelisten en Bijbelleraars geweest die een Tabernakel-model hebben gemaakt. Tijdens de studiereeks worden ca. 200 kleuren-dia’s van verschillende schaalmodellen getoond. Door middel van 2 grote projectieschermen zullen de dia’s en de Bijbelteksten en aanvullende informatie worden getoond.

Dus kom en zie wat God ons wilt leren vanuit de Tabernakel. Er is nog zoveel meer, omdat God zo groot is en altijd blijft vernieuwen!

Deel 1: Woensdag 29 oktober
Deel 2: Woensdag 5 november
Deel 3: Woensdag 3 december

Deuren open: 19.00 uur
Aanvang: 19.30 uur
Gratis toegang (wel offergave)