FMF Sprekerscursus voor vrouwen met Lineke Blijdorp 6-13-20 april

De FMF Sprekerscursus voor Vrouwen o.l.v. Lineke Blijdorp start zaterdag 6 april in onze gemeente!

Gedurende 3 zaterdagen van 10.30u- 15.00u leer je allereerst een paar belangrijke theoretische principes waar je je voordeel mee kunt doen bij bijvoorbeeld een preek, Bijbelstudie en/of presentatie. Daarna ga je aan de slag met een aantal praktijkoefeningen. Je merkt dan al snel wat er goed gaat en waar je misschien nog wat versterking nodig hebt. Dit alles in een plezierige en veilige setting.

Jouw roeping als vrouw
Sommige vrouwen weten al dat ze een roeping hebben waarbij ze letterlijk Gods woord uitleggen aan mensen. Dit kan zijn binnen kinderwerk, bij de tieners, als spreker in de dienst of bij een alfa cursus, of als evangelist op straat of elders gewoon op je werk. Achter elke christenvrouw zit een verhaal en het is mooi als we dat delen.

Spreken voor een publiek
Spreken vanaf een podium of voor een groep mensen kan eng zijn als je dat niet gewend bent. Predikers, advocaten, politici – mensen die de hele dag niet anders doen, draaien er hun hand niet voor om. Maar als je daar niet veel ervaring in hebt, kan het wel gebeuren dat je letterlijk met de vlekken in je nek staat, nerveus en onzeker bent en dat je nauwelijks uit je woorden komt, terwijl je zo’n mooi verhaal hebt om te vertellen. Het is mooi als je je verhaal niet van papier hoeft te doen, maar gewoon vanuit je hoofd en vanuit je hart, met enkel een paar aantekeningen.

Denk je dat dit alles voor jou onmogelijk is?

“Begin klein en groei uit tot dat wat God voor jou in petto heeft.

En vergeet niet: Híj heeft je nodig, én deze wereld heeft jouw inzet nodig!”

Cursusdoelen
Deze cursus is opgezet om je te introduceren tot de belangrijke en ook praktische ideeën en richtlijnen voor spreken voor groepen, prediking en onderwijs. Tijdens deze cursus zul je het volgende leren:

– Spreektechnieken;
– Het verschil tussen prediking en onderwijs;
– Hoe prediking praktisch kan worden voorbereid;
– Hoe onderwijs/speech/presentatie praktisch kan worden uitgewerkt;
– Hoe jij succesvol kunt zijn in prediking en onderwijs.

Data: Zaterdagen 6 april / 13 april / 20 april 2019

Tijd: van 10.30u – 15.00u

Locatie: NTG Het Morgenlicht, Bierens de Haanweg 1, Rotterdam

Kosten: 3 Zaterdagen; inclusief studiemateriaal, koffie, thee, water en lunch, €95,00

Opgaaf: info@friendsforministries.nl