Terugblik op de Vakantie Kids Club!

De afgelopen 3 donderdagen was er een hele speciale club in onze kerk…

De Vakantie Kids Club!

Voor de eerste keer organiseerde onze gemeente dit kinderevent voor alle kinderen uit de buurt; Het was een groot succes! De drie donderdagen stonden vol van plezier met spelletjes, knutselen, schminken, dansen, waterballonnen en nog veel meer! Alle kinderen hebben genoten, en alle medewerkers ook!

Hieronder een terugblik door Vanity Wijnhamer en een aantal foto’s:

“Ondanks het vroege tijdstip – we startten al om 09.30 uur – kwamen de kids iedere donderdag al stuiterend binnen. De zaal lag vol met ballonnen, waardoor ze vaak bijna hun ouders vergaten uit te zwaaien en onmiddellijk begonnen te spelen. Er was altijd wel een medewerker die net zo gek meedeed.

Het programma startte alle drie de dagen met leuke dansjes. De kinderen dansten niet alleen enthousiast mee, maar meezingen konden ze ook heel goed! Voor de binnenspelletjes kreeg ieder kind een stickerkaartje met een koord om de nek te hangen, waarop een vrolijke Mickey Mouse- of een prinsessensticker geplakt werd wanneer ze een spelletje hadden gedaan. Dat maakte de kinderen natuurlijk alleen nog maar fanatieker! De kids wilden de spelletjes dan ook niet één of twee keer doen, maar soms wel zes keer! Vooral tijdens het koekhappen en de stoelendans lagen ze in een deuk.

Alle leuke, maar toch ook wel intensieve activiteiten werden kort onderbroken voor een uitgebreide eetpauze. De kids genoten van hun fruitspiesjes, snoeptomaatjes, broodjes knakworst en nog veel meer. Vooral de poffertjes op de laatste dag waren zo op.

Twee van de drie dagen zijn we gezegend met mooi zomers weer! Dus op naar buiten met een lekker waterijsje. Daar stonden allerlei leuke buitenactiviteiten op hen te wachten en daar hoort met zulk lekker weer natuurlijk veel water bij. Zo moesten de kinderen onder andere in estafettevorm zo snel mogelijk met bekertjes een emmer met water vullen, waterballonnen overgooien, snoephappen en met waterballonnen op een doelwit gooien. En als zo’n doelwit één van de medewerkers was, dan hadden de kids helemaal de grootste lol! Maar ook toen één van de dagen het weer wat minder meezat, heeft geen enkel kind geklaagd. In plaats daarvan kwamen ze even bij van alle activiteiten en keken ze aandachtig naar een spannende tekenfilm op het grote scherm.

De kids waren hartstikke trots op de knutselwerkjes die ze zelf hadden gemaakt: armbandjes en kettinkjes van kralen en een vlinderpennenbakje voor de meisjes, en vliegtuigjes en minionpennenbakjes voor de jongens (maar stiekem ook wel voor de meisjes). Ook hebben ze heel mooi cupcakes versierd, maar sommige waren al op voordat er een foto van gemaakt kon worden. Die waren dus in ieder geval heel lekker! Om het af te maken liepen er met dank aan onze schminkster vrolijke prinsjesjes, hondjes, vlinders en katachtigen rond.

Het enthousiasme van de kinderen was van hun gezichtjes af te lezen. Eén van hen riep zelfs: ‘’Dit is de beste vakantie club ever!’’ De kids die zich maar voor één dag hadden opgegeven en nog niet op vakantie gingen, renden na afloop naar één van hun ouders toe om te vragen of ze de volgende keren ook mochten komen. Ze namen afscheid van de medewerkers met een dikke knuffel.

We kunnen dus zeker terugkijken op drie super geslaagde dagen en we kijken nu al uit naar volgend jaar! We hopen de kids van dit jaar weer terug te zien, maar we hopen ook dat we hierdoor nog meer kinderen en ouders enthousiast hebben kunnen maken en hen er volgend jaar ook gezellig bij te hebben!”