Zondag 31 mei: Zondag voor de Vervolgde Kerk

Zondag 31 mei is de Zondag voor de Vervolgde Kerk van Open Doors. Onze Eredienst staat dan in het teken van christenen die worden vervolgd om hun christen-zijn. In kerken verspreid over heel Nederland en Vlaanderen wordt tijdens de Zondag voor de Vervolgde Kerk aandacht aan hen geschonken.

De Zondag voor de Vervolgde Kerk vindt plaats op de eerste zondag na Pinksteren. Dit jaar op zondag 31 mei. Voor deze datum is gekozen omdat de periode na Pinksteren algemeen gezien wordt als het begin van de vervolging van Christus’ volgelingen. Het maakt ons bewust van de dagelijkse prijs die onze vervolgde broers en zussen betalen omdat ze in de Here Jezus geloven. Daarnaast is deze zondag het moment om samen te ontdekken wat we zelf kunnen leren van de levenshouding van miljoenen vervolgde geloofsgenoten, die vaak een voorbeeld voor ons zijn in hun standvastigheid.

Tijdens de dienst zullen er een aantal getuigenissen en verhalen van vervolgde christenen wereldwijd worden laten zien en zal Voorganger Roy Manikus spreken over het thema: “Wees wakker!”. Ook zal er een speciale offergave zijn, waar we meteen ons geloof om kunnen zetten in actie om in de bres te staan voor onze mede-familie: Want voor maar 6 euro geef je een Bijbel aan een vervolgde christen in een vervolgd land. Met dit kleine bedrag geef je DE reddingsboei voor het leven! Uiteraard ben je vrij om te geven zoals je zelf wilt.

Dus kom deze zondag; Wees wakker en open je ogen voor de situatie anno 2015; Sta in de bres!

“In de wereld zult u verdrukking hebben, maar heb goede moed: Ik heb de wereld overwonnen.”
– Johannes 16:33 (HSV)