“De 4 bekers van Gods eeuwige beloften” (deel 1) – Jordy Manikus 5-11-2017

Beluister hier deel 1 van de boodschap ‘De 4 bekers van Gods eeuwige beloften’ van Jordy Manikus op zondag 5 november 2017.

Wat als God al een plan had voor ieders leven persoonlijk? Een plan dat Hij al kenbaar maakte in 4 beloften aan Zijn volk in Exodus 6. Toen al gaf God vier kernbeloften die voor altijd bestemd zijn voor Zijn kinderen. Deze worden vandaag de dag nog altijd herdacht met de vier bekers van het Pesach. Deze beloften zijn tijdloos en klinken door in de hele Bijbel en alle andere beloften vloeien hieruit voort. Ze zijn de sleutel tot een heel nieuw leven van vervulling en volheid. Een leven van méér; want er moet toch veel méér zijn?

Deze vier bekers laten zien waar je staat in je geloof. Het begrijpen van en geloven in deze beloften zal je hele geloofsleven veranderen: Het is Gods ultieme verlangen dat wij groeien en een vol en vervuld leven leiden!

In dit eerste deel komen de eerste twee bekers aan bod: De beker van redding/heiliging en de beker van bevrijding. De eerste stappen die onmisbaar zijn voordat we – volgende zondag – komen bij de volgende twee bekers…