“Gods Koninkrijk: De omgekeerde wereld” – Jordy Manikus 14-8-2016

Beluister hier de boodschap van Jordy Manikus op zondag 14 augustus 2016: “Gods Koninkrijk: De omgekeerde wereld”.

Zoals ieder koninkrijk heeft het Koninkrijk van God bepaalde wetten en systemen; Maar het Koninkrijk wat Jezus bracht op onze aarde was heel anders dan alles wat ‘normaal’ was. In Gods Koninkrijk zijn de dingen omgedraaid en lijken onlogisch en vreemd; heel anders dan wat normaal is in onze wereld of wat de mens verwacht. Maar dát is nou precies wat ons geloof doet: het onderscheidt ons van de wereld. Maar laten wij de leefregels die Jezus gaf echt zien aan deze wereld? Gaan we steeds meer op Jezus lijken, waardoor we Zijn licht laten schijnen? Aan het kruis heeft Hij alles wat logisch was omgedraaid; Hij zette voor schut, dat wat logisch is en dat wat verwacht wordt.

Als wij de keuze voor Jezus hebben gemaakt in ons leven, is aan ons de keuze nu: Wil je echt leven volgens Jezus’ principes en wil je echt instappen in het Koninkrijksleven?

“Het Koninkrijk van God komt niet op waarneembare wijze. En men zal niet zeggen: Zie hier of zie daar, want, zie, het Koninkrijk van God is binnen in u!”
– Jezus (in Lukas 17:20-21)