Lijken op Jezus – Deel 4: de Hartchirurg | Jr.Ps. Jordy Manikus | 25-02-2024

Elke discipel is geroepen om heilig te leven naar Gods geboden en principes. Maar alles begint in en draait om het hart; je diepste wezen van waaruit alle uitingen van het leven vloeien. Het probleem is dat het in de Kerk vaak verkeerd om wordt gedaan: We pakken de symptomen aan de buitenkant aan, maar vergeten de aandoening in het hart. Wat je dan krijgt is gedragsverandering terwijl Jezus een harttransplantatie heeft gegeven!

Elke gehoorzaamheid niét vanuit je hart, niet vanuit relatie met Jezus, is prestatiegericht en daarmee stel je jezelf weer onder de wet, die Jezus alláng heeft vervuld. We kunnen de waarheid van het nieuwe verbond kennen, maar we moeten oppassen om niet te vervallen in het oude verbond. We moeten ervoor waken dat wij niet beginnen met Jezus en Zijn Geest, maar eindigen met het vlees van menselijke religie en eigen kracht…

Jr.Ps. Jordy laat in deze boodschap zien dat dit een probleem is van vandaag, maar ook van de dagen van Jezus en van Paulus. En hij laat zien hoe je hiervan kan bekeren en hiervan vrijgezet kan worden!


Muziek: This Is My Desire / Shane & Shane

Volg ons op de verschillende online platformen: https://linktr.ee/ntgrotterdam